Haitian på K 2016 i Dusseldorf

K 2016: Technology to the Point

På K-mässan 2016, visar Haitian International maskiner ur den framgångsrika “Technology to the Point” strategin:

-     Lansering av den helelektriska Zhafir Venus II Series/„p

-     Två-platte serien Haitian Jupiter II med Mucell 

-     Elmaskinen Zeres med 192-facks medical applikation

-     Haitian firar 50 år

 

Under mottot “Flexibility with Technology to the Point”, presenterar Haitian International på K-mässan i Düsseldorf sina maskinlösningar som riktar sig mot den absoluta huvuddelen av formsprutningsmarknaden.Kursen för denna utvecklingsstrategin har redan stakats ut på K 2013: elektriska maskinlösningar i de mindre låskraftsområdena, två-platte teknologi för de större maskinstorlekarna. Försäljningssiffrorna sedan 2015 har redan visat att detta är rätt väg: försäljningsandelen för elmaskinen Zhafir ökade till 14.8% och för 2-plattemaskinen Jupiter steg den till 28.5 % i mellan och stora låskraftsområdet. Trenden håller därmed i sig och andelen ökar kontinuerligt.

Täta verktygs eller färgbyten, kortare produktlivscykel, och mindre batch-storlekar kräver ännu mer flexibilitet hos bearbetarna och förmåga att möta upp med konkurrenskraftiga maskintimkostnader. Haitian International stärker sin ledande roll genom att fortsätta utveckla maskinlösningar som erbjuder hög kvalitetsnivå till ett extraordinärt bra pris-prestanda förhållande. 

 

Maskin 1: Lansering av helelektriska maskinserien Venus i “p-version”

Endast ca. 30% av förpackningsapplikationerna i Europa har extremt korta cykeltider på ca. 2-3 sekunder, stort antal formrum och därigenom stora produktvolymer. Zhafir Plastics Machinery koncentrerar sig därför på den större delen av förpackningsmarknaden som kräver mer än 4 sekunders cykeltid till exempel för behållare, lock och förslutningar inom b.la kosmetikaindustrin.

Den redan etablerade helelektriska Venus II Serien i förpackningsutförande ”p-version” har utvecklats speciellt för denna marknaden. Utrustad med en L/D 25:1 plastificeringsenhet och insprutningshastigheter upp till 350 mm/s, så erbjuder maskinen perfekta förhållanden för en dynamisk och exakt tillverkningsprocess.  P-versionen av Venus maskinen finns tillgänglig med låskrafter från 1,500 till 4,500 kN (Venus II Serien finns från 400 till 6,500 kN).

På mässan visar Haitian en VEII3000/1700p som tillverkar en förpackningsburk med IML på 4.4 sekunder, tillsammans med en integrerad automationscell från Sepro Robotique och Pagès.

 

Nyhet 2: Zhafir Zeres Serie – elmaskin med integrerad servo-hydraulik

Med elmaskinen Zhafir Zeres, så har Haitian International breddat Venus serien och tillfört nya möjligheter. Maskinen erbjuder större flexibilitet med integrerad servo-hydraulik för b.la kärndragningsfunktioner.

Zeres maskinen underlättar för kunderna att göra växlingen från hydrauliska maskiner till elmaskiner. Zeres är den optimala maskinen för verktyg med kärndragning och för detaljer där kvalitet och utseende är viktigare än kortast möjliga cykeltid.

Zeres ger användaren inte bara prestandan från en elmaskin utan även mer produktionseffektivitet genom tvåsiffrig energibesparing. Zhafir’s instegsmaskin i den “helelektriska världen” finns med låskrafter från 400 till 6,500 kN.

På mässan visas en Zeres med 300 tons låskraft som producerar medical-pipetter i ett 192-facks verktyg på 9 sekunder.

 

Nyhet 3: Två-platte teknologi – Jupiter II Serien med ett extra “Plus”

Sedan introduktionen 2013, så har Haitian Jupiter II Serien nått allt större framgång för varje år och jämfört med förra året har försäljningen ökat med mer än 40%. Den senaste uppgraderade versionen ”Plus” förväntas stärka utvecklingen ytterligare. 

Den tekniskt robusta Jupiter II Serien övertygar inte enbart med sina snabba, tysta och friktionsfria formrörelser och låga energiförbrukning utan även med en extremt kompakt design som sparar golvyta. Det nya låssystemet har optimerats i sin konstruktion och uppnår kortare torrcykeltider. De viktigaste förändringarna är snabbare transportcylindrar samt nya cylindrar för låsningsfunktionen över pelarna, snabbare reaktionstid via CAN-bus kommunikation och positioneringsnoggrannhet (± 0.05 %).

Jupiter II Serien finns med låskrafter ända från 4500 kN och går upp till 60.000 kN och är som standard utrustad med en kraftfull KEBA styrning (1.4 GHz CPU) och 15-tums LCD pekskärm med användarvänlig dubbel skärmlayout.

På mässan visas en Jupiter med 1000 tons låskraft och integrerad Mucell applikation.

 

undefined