Plamex automatiserar hos Talent Plastics

Automation för ny framtid 
För tre år sedan var Talent Plastics Laxå nedslitet och olönsamt. Idag besöker nöjda kunder ett företag med rader av glänsande nya robotceller, styrda av kompetenta medarbetare. 

I Laxå huserar Talent Plastics Laxå AB som formgjuter och bearbetar plastdetaljer till bland annat fordonsindustri och verkstadsindustri. Under de senaste åren har företaget genomgått en kraftig omvandling genom automatisering, regisserad av platschef Hans Granlöf som kom till Laxåföretaget för tre år sedan.
Här var en olönsam tillverkning i nedslitna lokaler. Mycket manuell och slitsam montering, berättar Hans Granlöf. 

Första steget i räddningsaktionen var städning och renovering av de stora fabrikslokalerna. Andra steget var automation med åtföljande utbildning av personalen. Talent Plastics Laxå vände sig till Plamex Automation i Anderstorp, systemintegratör med inriktning mot plasttillverkning och certifierad partner till ABB.

I början av 2011 gjorde de första automationscellerna entré hos Talent Plastics och i slutet av 2011 de första med ABB-robotar i huvudrollen. 

Robotar på rad
Efter två år står robotcellerna på rad i fabrikens lokaler. Nio blanka, orange ABB-robotar jobbar ihärdigt i treskift, vid lika rena formsprutningsmaskiner eller monteringsbord. 

Bernt Björkman, VD för Plamex, berättar att det är en stor bredd på det arbete robotarna utför hos Talent Plastics. De flesta av robotarna plockar ur färdiggjutna plastdetaljer ur formsprutningsmaskiner och lägger dem på avsedd plats. Någon robot är mer specialanpassad, bland annat en som med intagstång klipper detaljer rena från intagsrester.

Ännu mer avancerad och nära nog unik är en dubbelcell där två ABB-robotar samarbetar om komplicerad montering. I dubbelcellen finns ett Vision-system med 13 kameror som styr robotarna att plocka fram rätt komponenter och montera ihop dem. För tillfället produceras strömfördelningskontakter till lastbilar, med tio?tolv delar som ska förenas och skruvas ihop.
Alla robotinstallationerna är flexibla för de korta serier som tillverkas här, och har den exakta precision som krävs för de små detaljerna, säger Bernt Björkman.

Hans Granlöf är mycket nöjd med ABB-robotarna och pratar särskilt väl om den avancerade monteringscellen.
Den spar in fem personers monotona och slitsamma arbete, ett arbete som ganska säkert gav arbetsskador. Givetvis är det en stor investering men den ökar vår konkurrenskraft och kommer att betala sig på bara något år.

När robotarna gjorde sitt intåg i företaget satte Hans Granlöf utbildning högst på agendan för de anställda skiftarbetarna.
Det krävs kompetens för vår produktion. Det räcker inte att de är operatörer eller ställare, de måste kunna mer och fungera som plasttekniker. Vi arbetar med många kunder och hundratals olika produkter och plastsorter; vi är en länk i våra kunders produktionskedja och vi lever på att ge dem bra service.

Många förbättringar
Hans Granlöf har inte bara drivit fram automation och utbildning. Medarbetarna inspireras till att arbeta med ständiga förbättringar, MPS-systemet har uppgraderats och lagret av plastråvara minskats och styrs med stor noggrannhet. 
Vi är på väg mot en mycket flexibel och konkurrenskraftig produktion. Vår automatiserade fabrik med kompetent personal är den bästa marknadsföring vi kan få, det hör vi när kunder är på besök.

Vi kan ta fler uppdrag och vi får fler uppdrag, tack vare det. På tre år har företaget gått till ett mycket gott resultat, omsättningen per anställd har fördubblats och kunderna är positiva.
Redan från början stod det klart att det gällde att automatisera alltihop, säger Hans Granlöf. Hade vi inte gjort det hade företaget inte funnits kvar idag.

Ku1_2014_Automation_Talent_508px.jpg